Yogalessen bij Lotusi

Voor wie is yoga geschikt?

Waarom yoga goed voor je is

Wat is Kundalini yoga?

Dit zeggen onze yogi

'Leer luisteren naar het fluisteren van je lichaam zodat het niet hoeft te schreeuwen'

We leven in een hectische tijd waar we als vrouw altijd druk bezig zijn. Het lukt ons niet meer om in het moment te leven. Hierdoor raken we steeds meer uit balans. Stress, vermoeidheid en angst steken de kop op. We dreigen de pedalen te verliezen. Ons lichaam heeft behoefte aan rust, maar kan zich niet meer ontspannen. Zo ontstaan er psychische en lichamelijke gezondheidsklachten.

Yogalessen bij Lotusi

Lotusi is gespecialiseerd in Kundalini yoga. Het is de krachtigste vorm van yoga waarmee je snel en effectief resultaat boekt. Lichaam en geest worden gereinigd en versterkt. Zo krijg je weer innerlijke rust en kan je bewust in het hier en nu leven.

Lotusi_yoga_1

Je kan een individueel traject volgen of deelnemen aan groepslessen

Individueel yoga coaching traject

Voor wie is persoonlijke yoga coaching geschikt?

Voor elke vrouw van elke leeftijd die wil werken aan thema's als

 • stress aanpakken
 • grenzen leren kennen en bewaken
 • omgaan met uitdagingen
 • controle over het leven krijgen
 • levensgebeurtenissen aanvaarden en verwerken

Dit mag je verwachten

We starten met een intakegesprek waarin we inzoomen op jouw problemen, emoties en behoeften. Het is de bedoeling om al jouw persoonlijke eigenschappen in balans te brengen.
Het accent ligt dan ook op jouw talenten en vaardigheden.

Door yogaoefeningen op jouw maat herstel je de connectie met jezelf. Zo word je bewuster van je lichaam. Je wordt een waarnemer en begrijpt waar stress zich vastzet. Je leert zo ook je eigen grenzen kennen en bewaken.

We oefenen doelgericht zodat je beter kan omgaan met de uitdagingen in jouw leven. Je bent zelf in staat om je leven op een krachtige en positieve manier opnieuw vorm te geven.
Omdat yoga zich niet beperkt tot je matje, leer je ook hoe je het kan toepassen in dagelijkse situaties.

Geïnteresseerd?

Stuur een mail of bel 0494 89 77 45 voor meer informatie

Groepslessen

De yogalessen worden gegeven in kleine groepen. Zo krijg je altijd de persoonlijke aandacht en begeleiding die je nodig hebt.

Wie kan deelnemen aan een groepsles?

Lotusi richt zich tot vrouwen van elke leeftijd (+ 18 jaar).

Je hoeft niet lenig te zijn om yoga te beoefenen. Het is belangrijker om te voelen waar je eigen mogelijkheden liggen. Yoga is vooral luisteren naar jezelf en terug thuiskomen bij jezelf.

Meer weten? Stuur een mail of bel 0494 89 77 45

Dit mag je verwachten

Tijdens een groepsles leer je

 • yogahoudingen
 • krachtig ademhalen
 • mediteren
 • visualiseren

We werken met thema’s. 'Gezondheid', 'Meer balans in het leven', 'Een gezond en sterk lichaam' of 'Meer energie in je leven’ kunnen bijvoorbeeld als thema gebruikt worden.

Er is een goede mix tussen het uitvoeren van de houdingen en het stilstaan bij het thema.

Door ons te verdiepen in één thema  worden vaak ook andere thema's opgelost. Yoga werkt holistisch en heeft dus altijd effect op het hele systeem van de mens.

Waar en wanneer gaan de lessen door?

Lotusi organiseert regelmatig een 10-delige reeks van yogasessies rond een bepaald thema.

Je kan één of meerdere lessen bijwonen of ervoor kiezen om de volledige reeks te volgen.

De lessen vinden plaats in Linter (Sint-Truiden).

Wil je meer informatie over de lessenreeksen? Stuur een mail via de contactpagina.

Hoelang duurt een yogales en wat kost het?

De les duurt 1,5 uur. De prijs is afhankelijk van het aantal lessen dat je wil volgen.

 • 1 sessie: € 16
 • 5 sessies: € 70
 • 10 sessies (volledige reeks): € 140 

Geïnteresseerd?

Stuur een mail of bel 0494 89 77 45 voor meer informatie

Waarom yoga goed voor je is

Yoga verrijkt je leven. Het brengt innerlijke rust en zorgt voor een gezond evenwicht. Het helpt je bewuster in het hier en nu te staan. Zo neem je een positieve houding aan en leer je weer te genieten.

De unieke holistische aanpak van yoga zorgt ervoor dat zowel je lichamelijke als je geestelijke conditie verbetert.

Yoga bestaat al meer dan 5000 jaar. Miljoenen mensen gingen jou voor en ondervonden wat een krachtig middel het is. Er is geen enkele sport die je mentaal én fysiek zo opknapt als yoga.

Yoga zorgt voor een gezonde geest

Je werkt aan je zelfvertrouwen en krijgt terug controle over je leven. Het geeft je een helder hoofd. Je hebt meer energie en kan je beter focussen. Angsten en depressieve gevoelens ebben weg.

lotusi_yoga_3

Wat zijn de voordelen van yoga voor je lichaam?

Buikklachten verminderen

Heel wat yogahoudingen masseren onze interne organen en stimuleren de werking van onze nieren en lever.  Zo krijgen we een betere vertering en kunnen gifstoffen beter afgevoerd worden. Daardoor verdwijnen symptomen als een opgeblazen gevoel.

Je voorkomt spier- en gewrichtsblessures

Yoga maakt je spieren langer en krachtiger. Hierdoor loop je minder risico op verrekte spieren en artrose. Je rug wordt verstevigd waardoor rugklachten verminderen. Met stretchposes maak je de spanning in je schouders en nek los. Hierdoor is yoga ook een natuurlijke remedie tegen hoofdpijn.

Je botten worden sterker

Bij vrouwen neemt de botdichtheid af bij het ouder worden. Door yoga wordt calcium beter vastgehouden in onze botten. Gewichtsdragende yogahoudingen zijn goed voor de botten in je armen, schouders, rug en benen.

Je behoudt een gezond gewicht

Door lichaamsbeweging wordt vet omgezet in spieren. Hoe meer spierweefsel, hoe hoger de vetverbranding.

Door yoga voel je je beter in je vel. Hierdoor ga je ook een gezondere levensstijl aannemen. Je zal zo ook sneller kiezen voor gezonde voeding.

Je longcapaciteit neemt toe

Een krachtige ademhaling staat centraal bij yoga. Hierdoor vergroot je je longinhoud. Je leert goed door je neus te ademen. Schadelijke stoffen (vuil, stuifmeel,...) die slecht zijn voor onze longen kunnen zo beter gefilterd worden.

Yoga heeft een positief effect op je hersenen

Yoga brengt je geest tot rust. Daarnaast heeft het ook een positief effect op de ontwikkeling van je hersenen. Bij een onderzoek van de Australische Universiteit van Adelaide werd ontdekt dat het regelmatig beoefenen van yoga een gunstig effect heeft op mensen met een lichte cognitieve stoornis (bron: LiveScience). De focus die je nodig hebt voor yoga zorgde ervoor dat hun geheugen verbeterde.

Je immuunsysteem verbetert

Ons immuunsysteem is de basis voor een goede gezondheid. De yogahoudingen die je buik ontspannen, zorgen ook voor een betere lymfedrainage. Hierdoor komt een dikke vloeistof met immuuncellen vrij. Zo kan ons lymfestelsel infecties bestrijden.

Het zenuwstelsel ontspant

Yoga activeert het parasymphatisch zenuwstelsel. Hierdoor kom je in de rust- en herstelmodus. Na een yogasessie voel je je niet alleen ontspannen. Je lichaam is dus ook echt meer ontspannen. Yoga verbetert ook je slaapkwaliteit.

Goed voor je hart

Dat blijkt uit een onderzoek naar het effect van yoga op mensen van alle leeftijden, met zowel een goede als slechte conditie. Ze vielen gemiddeld 2,5 kg af. Hun bloeddruk daalde met 5 punten en het schadelijke LDL-cholesterol met 12 punten. (bron: Harvard Heart Letter)

Je suikerspiegel blijft stabiel

Yoga verlaagt je cortisol- en adrenalinegehalte. Hierdoor reageert het lichaam beter op insuline. Zo is je suikerspiegel minder onderhevig aan pieken.

Wil je zelf ervaren wat yoga met jouw lichaam kan doen?
Neem hier contact met me op of bel 0494 89 77 45

lotusi_yogaisgoed

Wat is Kundalini yoga?

De krachtigste vorm van yoga

Volgens yogi Bhajan, de grondlegger van Kundalini yoga, brengt het je naar jouw stressvrije zone waar angsten en boosheid verdwijnen. Je krijgt het gevoel dat je weer controle hebt over je leven. Het brengt jou emotioneel in balans.

Snel en effectief resultaat

Wat je met Kundalini in 1 jaar bereikt, realiseer je met andere yogavormen pas in 10 jaar. Al na een eerste sessie voel je verschil.

De Kriya werkt op het totale systeem

Kundalini bestaat uit een reeks van oefeningen, de Kriya. Een Kriya reinigt en versterkt je lichaam en geest. Het kalmeert en brengt je in balans. Het geeft inzichten en helpt pijn en emoties los te laten.

Elk thema heeft zijn Kriya. Het zijn korte en ritmische lichaamsbewegingen die worden uitgevoerd met een krachtige ademhaling. Dit maakt Kundalini-yoga zo speciaal.

Ontdek wat Kundalini yoga voor jou kan doen.
Contacteer me via de contactpagina of bel 0494 89 77 45

Dit zeggen onze yogi

'De yogalessen bij Lotusi brengen mij niet alleen de nodige rust, maar helpen mij ook bewuster te zijn van mijzelf, mijn lichaam en mijn gevoel.'

Buidi

'Yoga hielp me om mijn emotionele pijn na de dood van mijn vader te omarmen. Ik kan het verlies nu beter aanvaarden. Ik heb minder stress en voel me ontspannen.'

Eva

'Ik was verbaasd van de effecten na slechts één sessie. Mijn ademhaling verbeterde onmiddellijk. Ik heb meer controle over stress en pijn.'

Carolien

Ook geïnteresseerd?
Vul het contactformulier in of bel 0494 89 77 45